Detta receptet brukar jag göra lite då och då för att ha som alternativ till lunch eller till jul och påsk på buffé. Jag gör dem direkt i 6st 4.5 dl aluminiumformar så att de blir lagom till 2 personer som lunch eller som ett tillbehör till en buffé.
Ingredienser
5 burkar ansjovis
Spara sista burken att lägga överst.
2 gula lökar
Potatis efter behov skala och strimla efterhand.
Vispgrädde ungefär 5 dl
1.5 msk tomatpuré
1 msk Kalles kaviar
Salt och peppar
Skiva och stek löken mjuk och så att den nästan börja få färg.
Blanda grädde, tomatpurén och kaviar.
Börja och sluta med strimlad potatis. Där i mella varva med lök och ansjovis och ett par varv med svartpepparkvarnen.
Lägg ansjovis på toppen i något fint mönster om andan faller på och häll på gräddblandningen.
Baka av i ugnen på 175° i cirka 45 till 60 minuter.