Att göra egna chicken nuggets är inte någon större kamp om man bara känner sig bekväm med att fritera i olja. Nu behöver man dessutom inte springa iväg och skaffa sig en fritös bara för det ändamålet då det går lika bra med en större gryta. Dessutom så är det lättare att diska ur en gryta efter friteringen än att rengöra en fritös.
Tänk bara på att ha ett lock tillhands om det nu skulle vara så att det tar fyr i oljan. MAN SKALL ALDRIG HÄLLA VATTEN PÅ BRINNANDE OLJA !!!
Ingredienser:
3 till 4 kycklingfiléer
2 till 3 ägg
Mjöl
Skorpmjöl
Salt
Peppar
Rökt paprikapulver
Frityrolja 1L
Torka av och dela kyckling filéerna i lagom stora bitar, cirka 2 X 2 cm, lägg dem i en form och strö över peppar och rökt paprika pulver efter smak.
Sikta över mjöl och blanda runt så att alla kycklingbitarna blir täckta av ett lager mjöl. Vispa upp äggen i en skål och slå upp skorpmjöl i en annan.
Panera nu kyckling bitarna ett par åtgången först i det uppvispade ägget och sedan in skorpmjölet och lägg upp dem på en tallrik.
Häll upp all oljan in en större gryta (det skall vara ungefär halvfullt) och sätt ner en termometer för att hålla koll på temperaturen. Sätt på plattan och värm upp oljan till minst 160 grader.
Fritera 4 till 5 bitar åt gången till dess att de är gyllenbruna och krispiga. Fiska upp dem med en hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Dela på någon av bitarna för att kolla att de är klara rakt igenom och anpassa friteringen efter detta.
Servera med olika goda dippsåser, pommes och en sallad.
Låt oljan svalna i grytan och häll sedan tillbaka den i flaskan, den går att återanvända ett par gånger till. Sen när det är dags att slänga den så skall man slänga flaskan i brännbart. Häll inte ut den i vasken för så blir det problem med avloppet.