Ingredienser
- 1,5 kg fläskkarré, benfri, med mycket insprängt fett
- 1 msk Smoked Paprika
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Svartpeppar, nymald
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk salt
- 2 st gula lökar
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 flaska Santa Maria BBQ Sauce Hickory (häll i 1/2 dl vatten i flaskan för att få ut all sås)
Gör såhär
Sätt ugnen på 100 grader.
Gnid in köttet med salt och kryddor och lägg det i en gjutjärnsgryta som tål ugnsvärme.
Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Lägg löken runt köttet och häll på barbecue såsen.
Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 8 timmar eller mer. Prova om köttet är färdigt genom att dra isär det med två gafflar. Är det färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär. Om inte, låter du det gå en eller två timmar till i ugnen.
När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med den goda såsen, lägg lökarna för sig i en egen skål som ett gott tillbehör.
kategori: Mat