En klassisk kryddblandning som passar perfekt till kött, fisk eller grönsaker.
Ingredienser
- 2 msk torkad basilika
- 2 msk torkad oregano
- 2 msk torkad rosmarin
- 2 msk torkad timjan
- 2 msk torkad salvia
- 2 msk torkad mejram
- 1 msk salt
Gör så här
- Förbered ingredienserna:
- Mät upp alla kryddorna och saltet.
- Blanda kryddorna:
- Lägg ingredienserna i en mixer eller matberedare.
- Kör blandningen tills den blir till ett fint pulver.
- Förvara:
- Häll rubben i en lufttät burk och förvara på en sval, mörk plats.
- Håller sig fräsch i upp till 6 månader.
Tips
- Använd rubben som marinad: Massera in den i kött eller grönsaker tillsammans med lite olivolja och låt dra innan tillagning.
- Strö över ugnsrostade potatisar eller grönsaker för extra smak.
kategori: Mat