Kaiserschmarrn är en bra efterrätt som om man vill kan göra enkelt då man oftast har alla sakerna hemma.
Oftast så är det i de Österrikiska skidbackarna som man som svensk stött på denna dessert eftersom att den finns på menyn i praktiskt taget alla gasthaus i Alperna.
Om man rotar runt på nätet så finns det en mängd recept som faktiskt i stort är samma så så pass enkelt recept är detta. Det som jag använder kommer från Austrian Info som är en bra källa om man skall turista i Österrike.
Ingredienser:
120 gr Mjöl
30 gr Socker
Mjölk
3 ägg
1 nypa salt
Russin efter smak (Dock brukar jag göra utan russin, mest för att vi inte har det hemma 🙂 )
Florsocker
Aprikos eller plommonkräm
Blanda en smet på mjöl, socker, salt och äggulorna (spara vitorna), tillsätt mjölk efter behov. Smeten skall vara mer trögflytande än en vanlig pannkakssmet. Låt smeten stå i cirka 20 minuter.
Under tiden så skall vitorna vispas till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan in smeten och stek på medelvärme, när du vänt på pannkakan så låt den bli nästan klar och riv då den i mindre bitar med två gafflar och låt dem bli klara.
Strö över florsocker och eventuellt russinen och servera med aprikos eller plommonkräm.